Denne webside er designet til nyere browsers. For den bedste oplevelse, opgradér venligst til en senere version.

Vi spiser os til en bedre verden

Vi vil ikke bare levere gode madoplevelser. Vi vil også bidrage til en positiv udvikling for mennesker og miljø. Derfor satser vi på bæredygtig mad. Følg med i Madrevolutionen!

Dét, vi serverer, påvirker helbredet, miljøet og naturligvis dyrene. Som en af Nordens største hotelkæder vil vi ikke bare levere gode madoplevelser. Vi vil også bidrage til en positiv samfundsudvikling. Som den store aktør vi er, har vi også mulighed for at gøre en stor forskel.

Siden 2008 har vi tilbudt vores gæster økologiske alternativer i morgenmadsbuffeten. Bæredygtig mad handler imidlertid om mere end bare økologi. Vi satser helhjertet på sundhed, klima og miljø ved at servere god mad, som er produceret på ansvarlig vis. Vi skal have mere frugt og grønt på bordet, fremme dyrevelfærd og rimelige vilkår for dem, som producerer råvarerne. Vi skal spilde mindre mad og støtte en bæredygtig forvaltning af naturressourcerne.

Læs mindre
Mindsk madspildet

Mindre tallerkener – mindre affald

Af al den mad, som produceres i verden, ender 33% som affald. Det er selvfølgelig ikke bæredygtigt. At mindske madspildet er noget, som alle hoteller arbejder på, og du kan bidrage! Vores hotelrestauranter lavede et forsøg og kunne konkludere, at mindre tallerkener fører til mindre madaffald. Ved at mindske tallerkenstørrelsen med et par centimeter samt opsætte et skilt med en opfordring til at spise op, reducerede vi affaldet med hele 20%. GreeNudge hjalp os med at dokumentere effekten.

For sundhed og miljø

Nudging - Size matters!

"Nudge" betyder bogstaveligt talt at give nogen et lille puf. Inden for mad og sundhed er det en metode til at få mennesker til at træffe bedre valg gennem små forandringer, helt uden tvang.

I vores tilfælde er forandringerne sket på buffetbordet. Tilbage i 2015 lavede vi en undersøgelse, hvor fisk og grøntsager blev placeret før kødet i buffeten. Ved siden af nogle af retterne placerede vi skilte med teksten "Eat smart". Ganske rigtigt, flere gæster spiste mere af maden, som stod først i buffeten, og mindre af kødet. 

Rødliste

Kun bæredygtige fisk og kød på bordet

Vi har anvendt WWF's fiskeguide til at udarbejde sin egen rødliste (rødlistning er udarbejdet til at bedømme tilstanden for arter i naturen. Resultatet er en "rødliste", som anvendes til at kunne bedømme, hvilke kød- og fiskeprodukter som skal undgås). Hos os ønsker vi ikke, at maden, som vi serverer, kommer fra en produktion med dyremishandling, udrydning, eller som på anden vis skader miljøet. Alle hoteller skal følge rødlisten.

Certificerede tigerrejer

Certificerede tigerrejer

Efter omtalen af miljøforstyrrende rejeopdræt, skovning af mangrovetræer og dårlige arbejdsvilkår var vi mange, som helt stoppede med at spise tigerrejer, men takket være ASC, Aquaculture Stewardship Council, kan man nu også spise tigerrejer med god samvittighed. Blot de er ASC-certificerede.

Læs mere om certificeringen

Hvad kræves der for, at maden skal være økologisk?

Siden 2008 har vi serveret økologiske madalternativer på alle hoteller. Al kaffe og alle æg er økologiske. Derudover findes der altid et udvalg af frugt og grøntsager, te, mælk og mindst ét økologisk brød til hver morgenmadsbuffet.

For at et produkt kan klassificeres som økologisk, må det ikke være produceret med kunstgødning, syntetiske bekæmpningsmidler, genmodificerede organismer, væksthormoner eller andre syntetiske, vækstregulerende midler. Derudover er der klare regler for antal dyr per kvadratmeter.

Æg fra glade høns

Mere end 10 millioner æg serveres på vores hoteller hvert eneste år, og det svarer til godt 30.000 høns. Eftersom alle æg er økologiske, får hønsene en bedre livskvalitet end andre høns. De kan gå frit rundt, har mulighed at være inde og ude året rundt og har mere plads at bevæge sig på. De har endvidere adgang til dagslys og får økologisk foder, som de selv graver op, hvilket er en naturlig adfærd hos høns.

I 2013 vandt vi Good Egg Awards. Det er en pris, som tildeles de virksomheder, der forpligter sig til kun at servere æg fra fritgående eller økologiske høns. Det er vi stolte over! 

Kaffe til fremtiden

For at producere de 30 millioner kopper kaffe, som serveres på vores hoteller, havde det krævet 35 tons kunstgødning og 220.000 liter bekæmpningsmiddel – hvis kaffen ikke var økologisk.

Kaffen er desuden Fairtrade-mærket. Den dyrkes der, hvor træernes skygge skaber en oase for udrydningstruede fugle. Den bedste start på dagen er kaffen, som giver dig god samvittighed!

Fairtrade-mærkningen garanterer kaffebønderne en mindstepris, som de kan leve af. De har mulighed for at planlægge virksomheden langsigtet og tage hensyn til miljøet. En del af indkøbsprisen går til samfundsvigtige funktioner som skoler, brønde, veje, sundhed og arbejdsudstyr i området, hvor kaffen dyrkes.

Mere om etisk handel
EAT

EAT forbinder sundhed og miljøudfordringer med mad og sætter bæredygtig mad på den globale dagsorden.

I 2013 ønskede vi at sætte sundhed og bæredygtig mad på dagsordenen. Planen var at arrangere et morgenmadsmøde med dette tema. I løbet af året voksede projektet fra et internt arbejde inden for virksomheden til at blive den selvstændige organisation EAT.

Nu er EAT blevet endnu større og er en af de vigtigste globale aktører inden for sund og bæredygtig mad. Strawberry er stadig den største levnedsmiddelpartner og stolt samarbejdspartner med en organisation, som sætter sundhed og bæredygtig mad på den globale dagsorden.

Rent konkret lyder EAT's vision: "At forvandle det globale madsystem til bæredygtigt at kunne brødføde en sund befolkning på mere end 9 milliarder mennesker i år 2050".

Læs mere om EAT her

Ingen dårlig palmeolie

Når du bor hos os, hjælper du os med at bevare regnskoven. Vi har udfaset al dårlig palmeolie fra vores mad, og dermed får regnskoven lov til at blive stående – i stedet for at blive fældet, så den giver plads til palmeolieplantager. Fældning af regnskove er et af vor tids største miljøproblemer, og det sker blandt andet i Indonesien og Malaysia. To lande, som står for 85% af verdens palmeolieproduktion.

Palmeolie er verdens billigste og mest producerede vegetabilske olie. Efterspørgslen på olien er fordoblet siden år 2000 og fortsætter med at stige. Du finder den i en mængde madvarer, lige fra margarine, kiks og chokolade til chips og supper.

Helt palmeoliefrie hoteller

I år 2012 blev Quality Hotel Fredrikstad verdens første hotel uden palmeolie i maden. I 2014 fulgte alle Clarion Hoteller efter. De følger den policy, at al palmeolie, som anvendes, skal være bæredygtigt produceret. Det indebærer, at palmeolien er godkendt ihht. Roundtable on Sustainable Palmoil (RSPO) og de to strengeste niveauer: identity preserved eller segregeret.

Vil du vide mere?

WeCare er vores sociale ansvarlighedsarbejde

Vil du vide mere om, hvilke andre områder der satses stort på inden for Strawberry? Klik på knappen, og så kommer du tilbage til startsiden!

Til startsiden for WeCare
3.2.20.005 26
Bookingkode

Har du en bookingkode? Tilføj den for at se ledige værelser. Log ind for at booke med firmaaftale, bonuspoint eller for at se medlemspriser. Log ind.

Gem

Bookingkode skal angives

Vælg værelse

værelse Slet værelse

Tilføj værelse
Bookingkode

Din bookingkode er tilføjet.

Please note

Your session will be ended

Please note that changing language will end this session. You will be logged out and all ongoing tasks will be lost.