Medlemskab

Fra Kon-Tiki til Cross Country Skiing: 10 fantastiske drinks

Her præsenterer vi 10 drinks, der har gjort Pier 42 på Amerikalinjen til Norges bedste cocktailbar. Det er måske ikke overraskende taget i betragtning af, at drinksene blandes af en verdensmester.

  • Siden åbningen i marts 2019 er Pier 42 på boutiquehotellet Amerikalinjen i Oslo gået efter at tilbyde cocktails, god stemning og betjening i verdensklasse.

  • Udførelsen kunne ikke have været bedre, selv hvis Tom Cruises figur, Brian Flanagan, fra den ikoniske film Cocktail havde stået bag baren.

  • Pier 42, der er opkaldt efter den legendariske mole i New York, som bød Amerikalinjens skibe velkommen i årtier, har vundet adskillige priser og fået en masse anerkendelse siden begyndelsen.

  • Baren blev udråbt som Norges bedste cocktailbar i både 2021 og 2022 af den nordiske barbranche ved Bartenders' Choice Awards.

  • Baren er også blevet omtalt af det prestigefulde onlinemagasin 50 Best: Discovery som et interessant sted at besøge, når man er i Oslo.

Det er især Pier 42's konceptmenu Contrast med barens signaturcocktails, der har vækket mange besøgendes interesse. Menuen blev udviklet af manden, der i 2022 blev kåret som verdens bedste bartender, Adrián Michalčík. Den er inspireret af kontrasterne, lighederne og det historiske forhold mellem Norge og USA som skibsfartsnationer.


"Når jeg laver en cocktail, vil jeg gerne have, at den vækker en positiv følelse eller et rart minde for gæsten. Derfor forsøger jeg at udvikle mine cocktailopskrifter i forhold til en bestemt stemning. Når jeg f.eks. deltager i konkurrencer, bruger jeg musik, der passer til det, jeg ønsker at udtrykke," siger Adrian.


Læs mere: Han skulle have været verdensmester – i ishockey. I stedet blev han verdensmester i at blande drinks.

The world´s best bartender at bar Pier 42 in Oslo.

1. The Oslo Opera House


Adriáns kommentar: "Jeg bryder mig generelt ikke om at kønsopdele drinks, men det er en elegant og velsmagende cocktail til en ægte gentleman. Måske er det derfor, at det er min favorit på menuen."


INGREDIENSER:


  • Eagle Rare (bourbon) tilført sesamolie
  • Amontillado-sherry
  • Abrikosbrandy
  • Hvid chokoladelikør
  • Saltopløsning
  • Chokoladebitter
A drink served in a glass shaped like the Statue of Liberty.
  • 2. Statue of Liberty 1

    Adriáns kommentar: "En forfriskende cocktail, der passer til alle. Fantasifuldt serveret i vores egen specialitet: Frihedsgudindens hoved i et 3D-printet glas."

  • INGREDIENSER:

  • Absolut Elyx (vodka)

  • Grøn æblelikør

  • Suze (bitter)

  • Puré

  • Frisk citronsaft

3. Northern Lights


Adriáns kommentar: "En moderne, skovinspireret udgave af en mojito. Perfekt til både en sommerdag og en vinterdag. Serveret på håndplukket mos."


INGREDIENSER:


  • Plantation 3
  • Eukalyptus-cordial*
  • Fyrretræ-ekstrakt
  • Klaret mælk**
  • Grøn te
Pink drink at bar Pier 42 in Oslo.
  • 4. Manhattanhenge

    Adriáns kommentar: "En forfriskende, gin-baseret drink – en slags gin & tonic. Perfekt og oplivende på en varm sommerdag i Oslo."

  • INGREDIENSER:

  • Bombay Sapphire

  • Hindbær-, hibiscus- og laurbærblads-cordial*

  • Top op med en god tonic

5. Calvin Klein


Adriáns kommentar: "En cocktail, der kan nydes på et hvilket som helst tidspunkt på dagen, og som passer til alle. Denne cocktail er en lidt enklere udgave af den, jeg lavede til verdensmesterskaberne i Sydney. Forenklet, så man selv kan lave den derhjemme. Måske vores mest populære cocktail."


INGREDIENSER:


Naked Grouse-whisky tilført ghee
Citronsaft
Karamelsirup
Jordbærsaft
Klaret mælk**
Top op med Palmer-champagne


6. Kon-Tiki


Adriáns kommentar: "Det er ganske enkelt iste til voksne. Det siger det hele."


INGREDIENSER:


De Luze V.S.O.P.
Passionsfrugt-cordial*
Falernum-likør
Sort te med chokoladesmag


7. The Met (Metropolitan Museum of Art)


Adriáns kommentar: "Det er resultatet af en kærlighedsaffære mellem en Gimlet-cocktail og en Dry Martini."


INGREDIENSER:


Skagerrak-gin
Cocchi Americano (aromatiseret vin) tilført kapers og limeblade
Carpano Dry (vermouth)
Citrongræs-cordial*

Coffee drink at bar Pier 42 in Oslo.
  • 8. Cross Country Skiing

    Adriáns kommentar: "En norsk, omvendt irsk kaffe – man bliver afhængig af den."

  • INGREDIENSER:

  • Jameson Black Barrel-whiskey

  • Fernet Branca

  • Kondenseret mælk

  • Top op med ristet kaffefløde

9. American Football


Adriáns kommentar: "En græsagtig og 'sund' cocktail. Perfekt til alle atleter."


INGREDIENSER:


  • Ketel One-vodka eller Seedlip 42 i en version uden alkohol
  • Kiwi- og hvedegræs-cordial*
  • Et stænk aquafaba***
  • Top op med ingefærøl

10. Spanish Harlem


Adriáns kommentar: "Lige så livlig og farverig som kvarteret, den er opkaldt efter. Som at nyde en grillaften sammen med vennerne."


INGREDIENSER:


  • Don Julio Reposado
  • Antica Formula-vermouth tilført røget paprika
  • Banansirup
  • PX-sherry
  • Chokoladebitter
  • Flydende røg

*Cordial er en ikkealkoholisk sirupsblanding, der ofte fremstilles af koncentreret frugt, urter eller bær.


**Kog mælk med krydderurter og citrus. Filtrer den kogte væske gennem et klæde, så du får en klar væske.


***Aquafaba (bønnevand) er kogevandet eller lagen fra en dåse kikærter.

Seneste indlæg